
Potrebno:
• 4 pileća batka
• 4 pileća zabatka
• 1 kg mladog krompira
• 500 g paradajza cherry
• 2 paprike
• mladi luk
• 4-5 mrkvi
• grančica ruzmarina
• 3 režnja bijelog luka
• 1 dcl bijelog vina
• maslinovo ulje
• peršun
Priprema:
Piletinu posoliti, lagano začiniti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. U međuvremenu staviti vodu da zakipi i u kipućoj, slanoj vodi skuhati mladi krompir, paziti da se ne raskuha. U tavi na laganoj vatri kratko popržiti piletinu, tek toliko da dobije zlatnu boju. Paradajz oprati u vodi i lagano ga pritisnuti prstima da pukne. U zdjelu za pečenje staviti piletinu, kuhani krompir, mrkvu, bijeli luk, ruzmarin, papriku i mladi luk, posuti biberom po želji. Staviti maslinovo ulje i podliti bijelim vinom. Peći na 200 stepeni 40-ak minuta. Kada je pečeno, posuti svježim peršunom i poslužiti uz zelenu salatu.
PRATITE NAS I NA FACEBOOK!
(oslobođenje.ba)








0 komentari:
Objavi komentar