ponedjeljak, 20. listopada 2014.

Čokoladna fantazija

Ovaj kolač se ne zove bez razloga Čokoladna fantazija. Uz pomoć ovog recepta, ljubitelji čokolade će baš uživati!
Kora:
    4 jaja (razdvojit bjelanjke od zumanjaka)
    200 gr. putera
    100 gr. secera
    4 kasike brasna
    2 kasike kakaa
    pola praska za pecivo

Krema:
   500 ml. vrhnja za slag (slatka pavlaka)
    2 mlijecne cokolade
    2 cokolade za kuhanje

Priprema:
Puter dobro omekšati na sobnoj temperaturi pa izmutiti sa žumanjcima i šećerom. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa izmješati.Od bjelanjaka izmutitš čvrst snijeg pa dodati tijestu.Izmješati lagano kašikom pa istresti u nauljenu tepsiju (možete posuti sa malo brašna ili mrvica dno tepsije). Peći u manjoj tepsiji na 180 C. Koru izvaditi iz pecć da se potpuno ohladi. Na peć stavit vrhnje za šlag, samo paziti da ne proključa i dodati mu čokoladu izlomljenu na komade. Mješati dok se čokolada ne istopi i istresiti preko ohlađene kore. Stavite kolač u frižider da se potpuno ohladi, pa isjecite na željene komade. Jako ukusan kolač sa dosta čokoladne kreme, za ljubitelje čokolade je pun pogodak!









(source.ba)

0 komentari:

Objavi komentar