Kora:
4 jaja (razdvojit bjelanjke od zumanjaka)
200 gr. putera
100 gr. secera
4 kasike brasna
2 kasike kakaa
pola praska za pecivo
Krema:
500 ml. vrhnja za slag (slatka pavlaka)
2 mlijecne cokolade
2 cokolade za kuhanje
Priprema:
Puter dobro omekšati na sobnoj temperaturi pa izmutiti sa žumanjcima i šećerom. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa izmješati.Od bjelanjaka izmutitš čvrst snijeg pa dodati tijestu.Izmješati lagano kašikom pa istresti u nauljenu tepsiju (možete posuti sa malo brašna ili mrvica dno tepsije). Peći u manjoj tepsiji na 180 C. Koru izvaditi iz pecć da se potpuno ohladi. Na peć stavit vrhnje za šlag, samo paziti da ne proključa i dodati mu čokoladu izlomljenu na komade. Mješati dok se čokolada ne istopi i istresiti preko ohlađene kore. Stavite kolač u frižider da se potpuno ohladi, pa isjecite na željene komade. Jako ukusan kolač sa dosta čokoladne kreme, za ljubitelje čokolade je pun pogodak!
(source.ba)
0 komentari:
Objavi komentar